Att fira eller inte fira?!

”Start Her day with a Smile and end it with Champagne!”

Ett kalenderår består av många helgdagar: Alla Hjärtans Dag, Kvinnodagen, födelsedagar, årsdagar, namnsdagar, osv… Män tar oftast de dagarna med en nypa salt, för oss kvinnor kan de vara väldigt betydelsefulla.

Människor består av känslor. Kvinnor, ett underbart verk i sig, består av oändligt mycket känslor. Och alla vi har våra fullsmockade kalendrar och prioriteringslistor där känslor och relationer hamnar tyvärr inte högst upp. I det tajta och fullsmockade schemat handlar vår tillvaro fortfarande om förväntningar. Känslor och förväntningar. Så om det nu finns en dag i din kalender där vi faktiskt har möjligheten att lägga allt åt sidan och få chansen att uttrycka det vi, bakom all stress, egentligen känner, så varför inte utnyttja varje minut av de se speciella dagarna och göra det?!

Alla de materiella, merkantila småsakerna som blommor, presenter och choklad som kvinnan gärna vill vara omringad av de dagar har egentligen ingen större betydelse. Det är snarare en komplettering till de känslorna hon förväntar att hennes man ska övertyga henne om. Hon föredrar inte höra, inte se, utan KÄNNA! Det handlar inte om att bara få ett blombud när dagen är nästan över eller öppna ett paket som är funnen på rea. Utan det handlar om budskap, om omtanke! Att man har funnit TID åt en. Känna hur ni tar oss i handen, tittar i ögonen, väcker ett leende och säger några viktiga ord som kan väcka värme. Är det inte just det som alla människor egentligen behöver få KÄNNA för att finna meningen med vår existens?! Och det handlar kanske egentligen inte ens om vad är det är för dag i ens kalender, utan det viktigaste är få veta vad den andra KÄNNER och sättet den vill förmedla det på…

Relationer håller i slutändan inte ihop pga de materiella sakerna, de bara underlättar. Materiella saker kan i många fall kanske snarare ha negativ effekt när man genom dyra gåvor befriar sig från lusten att vilja visa känslor på det andra sättet.

De känslorna som man blir uppfylld av de ”speciella” dagarna närar en på ett positivt eller negativt sätt. Det vi blir uppfyllda av väcker något som växer, sveper över, smittar av och fyller upp den andra personen med precis samma känslor, kanske till och med starkare.

Generellt gillar män inte när vi kvinnor tvingar dem till något: förbereda sig till något, köpa blommor, komma på överraskningar och ge presenter. Antingen finns den lusten eller så finns den inte. Men om man saknar den lusten, vad är då dennes värde i ett förhållande?! Om du vaknar på morgonen och inte känner lusten att vilja göra glad personen som ligger bredvid dig?! Visst kan man inte förstå sig på varandra ibland, glömma av något eller bara inte tänka på den andres förväntningar. Men generellt i vår natur behöver vi varandra för att förgylla vardagen och göra varandra lyckligare.

Vi kvinnor älskar uppmärksamhet. Jag kan inte tänka mig att det finns sådana kvinnor som inte förtjänar uppmärksamhet. Varje kvinna har något fantastiskt i sig. Vissa fascinerar med sin skönhet, med andra kan man tala i timmar och diskutera sina djupaste teorier. Den tredje kan skratta så att det ger kramp. Fjärde överraskar med galenskap. Femte sprider ut sin ödmjukhet och den positiva inställningen till livet…

Uppskatta kvinnor som finns vid er sida. Uppskatta varandra. Fira alla dagar som går att fira! Fira varandra! Gör det med känslor!

Att låta kvinnan få känna er omtanke får oss att vilja överraska tillbaka, uppmuntra er till hjältedåd, ta hand om er, vara de ni kan vara stolta över.

Utan er finns inte vi… Och utan oss finns inte ni…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.