Därför vill jag ha en äldre man.

Fotograf: www.olasfoto.se www.facebook.com/ola.hilmersson

Igår var jag ute och åt middag med min väninna som visade mig Aftonbladets artikel om nya trenden att välja en yngre kvinna som jag senare under kvällen delade på min Facebook sida (läs artikeln här).

Att äldre män väljer en yngre kvinna är ett ämne i sig, men varför väljer unga kvinnor framgångsrika äldre män?! För de flesta finns bara en förklaring – deras pengar, men här kommer min historia.

Jag tillhör de kvinnor som föredrar äldre män. Inget från början jag valde medvetet, männen valde mig. Men med tiden började jag reflektera över sammanträffanden i mitt liv och ifrågasätta mig själv varför män i min ålder är inte lika intressanta.
I mina tidigare relationer har två av dem varit med män som var bara tio år äldre.
När jag var runt 18 år hade jag en förmögen beundrare som var 50, hans dotter gick i parallellklass med mig på gymnasiet. Som alla andra var jag ung, naiv och kände mig väldigt smickrad av all hans uppvaktning med blommor, presenter och restaurangbesök. Dock var jag aldrig attraherad av honom, upplevde honom som gammal och konstig så han gav upp något år senare.
När jag blev något äldre och jobbade på NK kom det en dag en målmedveten kund som jag fick hjälpa. Han blev väldigt förtjust i mig för att han kom tillbaka med en ros och frågade om han fick lov att bjuda ut mig. Just då var jag i en relation så det blev ingen middag, men historien tog inte slut där. Han letade upp mig något år senare när jag nu var singel och vi försökte dejta. Han överträffade verkligen sig själv… Min lägenhet var full av blommor, påkostade restaurangbesök och överraskningar som imponerade. Han var en driven affärsman i 45 årsålder som längtade efter att ha en vacker tjej vid sin sida som ville bilda en familj med honom. Jag hade förståelse för att jag kunde få ett väldigt gott liv med honom, det var som en prins som plötsligt dyker upp och erbjuder allt! Det var väldigt smickrande och jag försökte få känslor för honom. Vi åkte iväg på en resa. Jag minns det som igår när vi bodde på det flotta Kempinski Hotellet högst upp i en jättelyxig suite. Han var alltid en gentleman och ville aldrig vara framfusig, men första kvällen där gjorde han sitt första försök att kyssa mig… Jag ville bara hoppa ut genom fönstret! Det var verkligen fruktansvärd! Då insåg jag att kan ALDRIG tvinga fram i mig något som jag inte känner och han kommer aldrig komma mig nära igen. Den resan förvandlades till fullkomlig katastrof! Han ville hålla mig i handen och jag rös av obehag och inte visste vart jag skulle ta vägen. Varje kväll låg jag i sängen och låtsades läsa min book tills jag hörde att han hade somnat. Hela tiden var jag irriterad på honom och han var bara snäll och tittade på mig med sina hundögon. Och vad såg han hos mig egentligen?! 23 år gammal hade jag knappast något mer än utseende, mitt unga driv och bara potential till en bra kvinna att erbjuda…
Att komma hem efter 5 dagars resa var som en fullkomlig befrielse. Vi tappade kontakten under en period, men sedan fortsatte han att höra av sig. Envetna män som gör det på rätt sätt har alltid imponerat mig. För mig var det bra då att reflektera över mitt eget beteende och utvecklas. Det ledde till att vi förblev vänner och håller kontakten än idag! Nu är han runt 55. Vi hörs av med jämna mellanrum, umgås och äter middagar. Han bor inte långt ifrån mig i ett 500kvm arkitektritad villa, konstigt nog fortfarande ensam… Han är speciell, jag kan inte sätta fingret på vad som är fel på honom… Inte utseendet eller stilen, men kemin fanns inte där för mig och han attraherade inte just mig som man… Så nej, pengar kan inte köpa känslor, det måste finnas mer!
Och det fanns mer med andra, som har berört och fått stor plats i mitt hjärta… Och när känslorna väl drabbar, då spelar ålder ingen roll, det är endast omgivningen som bryr sig.

Varför vill kvinnor egentligen ha en äldre framgångsrik man?! Jag kan bara tala för mig själv…
Många skyller på att kvinnor söker efter en fadersgestallt, men för mig handlar det om att jag vill ha en man vid min sida som jag kan beundra, som jag kan vara stolt över. Intellektuell mognad hos män är otroligt sexigt. Att kunna betrakta det de redan åstadkommit i livet är bästa beviset på driv, vilja, målmedvetenhet, kompetens, förmågan att hantera pengar, ansvar och erfarenhet. När män blir medvetna om sin framgång som inte grundas på endast drömmar, utan det de redan har åstadkommit under livets gång, börjar hävdelsebehovet avta och övergå istället till något som kallas pondus!
En inre trygghetskänsla som har byggts upp under åren och utstrålar utåt är väldigt upphetsande och attraktivt!

En man med alla dessa egenskaper hjälper mig att utvecklas som kvinna samtidigt som han kommer att känna sig uppskattad, beundrad, respekterad och älskad.
Med min självkännedom och respekt till mig som kvinna tycker jag att jag är värd en just sådan man vid min sida.
I en relation känner jag behovet av stort utbyte i vår dialog, värderingar och förståelse på en djupare nivå, se möjligheten att växa av hans närvaro istället för att stagnera, en man som betraktar mig som en värdefull kvinna och inte en jämställd varelse…
Jag har aldrig upplevt det med män i min ålder och det blir för stort gap oss emellan.
Inte minst vill jag känna ekonomisk trygghet för min familj och barnen så att jag i min tur kan koncentrera mig på min uppgift att fylla upp vårt hem med omtanke, värme och kärlek. För mig blir det huvudingredienserna för en lyckad relation.

Fotograf:
www.olasfoto.se
www.facebook.com/ola.hilmersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.