Definitionen av en ”Riktig man”

The power of a man is in the size of the smile of the woman sitting next to him.

Vi kvinnor pratar väldigt ofta om önskan om en riktig man. Vi diskuterar det flitigt bland tjejkompisar och missbrukar gärna frasen ”han/du är ingen riktig man” så fort vi blir sura och män inte motsvarar våra förväntningar.

Men hur vill kvinnan att en riktig man ska vara egentligen?!

Först och främst ska mannen vara stark. Vad betyder det att vara stark?! Förmågan att ta beslut, kunna stå för dem och vara ansvarstagande för konsekvenserna det medföljer.
Ta beslut och bära ansvar är två sidor av medaljen. Frihet från ena sidan. Begränsningar i friheten från andra.
Om mannen tar beslut och kvinnan bär ansvar för det, då är det ingen man, det är mammas pojke.
Om mannen inte tar beslut, men bär ansvar för dem, då är det en ”toffel”!

Att vara tillsammans ett eller två år räcker inte som bevis för manligheten.
Ring på fingret och bröllop är heller inget bevis.
Men att stanna kvar när kvinnan befinner sig i efterförlossningsdepression, eller leva i förståelse om värmen när ni har flera barn, offra allt för familjens skull, gå igenom alla motgångar och behålla all värme och kärlek till sin kvinna – det är inte bara bevis, det är lycka!
Stå ut med en kvinna som man under åratal dejtar 3 – 5 timmar om dagen, det är enkelt. Men att leva tillsammans, spendera dygn efter dygn, äta tillsammans, ha gemensamma barn med kvinnan som gråter, har sina humörsvängningar en gång i månad, kanske svartsjuk och oroar sig är absolut olika tillstånd. Dessutom att uppskatta, kunna älska henne som innan och kanske till och med mer, det är inte bara manligt, det är i allra högsta grad respektfullt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.