Det största misstaget…

Fotograf: www.olasfoto.se www.facebook.com/ola.hilmersson

Vi har två liv…
och det andra livet börjar när man inser att det finns bara ett!

Jag börjar närma mig min 36-års dag och plötsligt känna panik över den tiden vi har. Jag har oändligt med planer och resor framför mig och känner återkommande ångest över att livet är så kort.
Det största misstaget människor gör är att vi tror att vi har gott om tid. Gott om tid till allt: livet, vännerna, familjen, barnen, kärleken, utbildningar och karriären. Men tiden försvinner så himla fort och vi slösar den på ingenting. Vi blir sura för ingenting, latar oss och stressar för meningslösa saker. Vi inser inte att ingeting är för evigt. Tiden kommer att försvinna och vi kommer aldrig kunna få tillbaka det som har varit, göra det som förblev ogjort, hinna ikapp med något som är borta.

Jag tycker att vi borde… Nej, måste hinna med allt: leva livet som vi vill, skapa de mest underbara minnen med våra vänner, njuta och vara närvarande under barnens uppväxt, be om förlåtelse, kärleksförklara sig, glömma alla sorger, börja om sitt liv från början, ta sig vidare, ägna sig åt sina intressen, skaffa sig en familj, säga till specifika människor hur mycket de betyder för oss och oavsett vad kommer vi älska och bry sig om dem.

Göra allt det där som vi är rädda för. Ta bort ur hjärtat lathet, stolthet, bitterhet och avundsjuka. Vi vet aldrig hur mycket eller lite tid vi har kvar, men det är aldrig försent att göra vissa förändringar, under resterande tid hinna skapa minnen men våra närmsta som tillför värmen livet ut. Tänk bara hur fruktansvärd det är att titta tillbaka och inse att du har missat något, att lät det förbli ogjort, osagt… Och värst av allt att känna ångest! Ångra sina val i livet…

Vi har absolut ingen makt över tiden, den har makten över oss.

 

 

 

 

 

Fotograf:
www.olasfoto.se
www.facebook.com/ola.hilmersson

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.