”Hjälp, han har lämnat mig!”

Vet ni vad som skrämmer mer än ensamheten?!

Att spendera livet med fel person.

 

Om du har blivit lämnad, det värsta med det är att hoppet om att han kanske kommer tillbaka lever kvar. Många kvinnor är beroende av den tanken. I alla deras ord och handlingar letar vi efter hint att allt är inte över än. I utbyte mot vackra ord och näring till hoppet blir vi utnyttjade och tillåter oss att bli lurade med massa skitsnack.
En man kan enkelt göra slut med kvinnan, men fortfarande fortsätta bo kvar med henne, dra ut på tiden för att inte flytta ut. Varför bryta helt?! Med henne var det trots allt den bekväma zonen som man måste byta ut mot något obekvämt som kommer att dessutom generera extra utgifter.

Samma story i fallet ”vi kan väl förbli vänner”. Män är väldigt bekväma varelser, även om kärleken är helt över är det extremt svårt för dem att bryta loss. De fäster sig vid sin kvinna och vill inte förlora henne helt och hållet ändå. Då kommer sagorna om vilken betydelsefull person hon är och de inte vill förlora henne helt o hållet. När de säger det hör kvinnor istället: jag vill att du tar mig tillbaka, fast jag är osäker. Och efter han har serverat det under den ”såsen” sitter vi i vårt hörn och betraktar med blicken hur han dejtar en ny kvinna efter kvinna och hoppas på att det är bara en tidsfråga innan han inser att ”ingen är som mig, jag var den bästa som har hänt honom”. Sedan, efter första ropet, hoppar vi oftast i säng med exet i tron att känslorna kommer tillbaka nu starkare än nånsin. Och i själva verket utnyttjar de oss för att förmildra sin obekväma zon efter separationen.

Den sanningen beträffar även bra killar. De känner inte heller någon glädje av separationer. De upplever skuldkänslor för att de har vant sig vid oss och fått en känslomässig förbindelse. Och när han tränger sig på vår friendzone eller vill visa sin omtanke är det i själva verket för att förmildra sin egen stress pga uppbrottet. Kvinnan som inte fattar detta och bemöter honom med respons, i själva verket ger kvinnan mannen en underlättat möjlighet att bygga upp ett nytt liv (hon är ju liksom nära, men han har inga skyldigheter längre). Det blir mer komfortabelt att överlappa till nästa etapp i hans nya liv, självfallet sedan utan henne.

Kvinnor måste inse att om han har lämnat er då är det precis lika viktigt att han ska få genomgå den stressen på samma sätt som ni! Underlätta inte honom hans separation. Det ska inte kännas bekvämt för dem att lämna er! Även om han har ingenstans att gå eller är fastbunden vid er emotionellt så är det HANS problem som han får lösa själv. Det är hans val, hans beslut och efterföljderna kommer förhoppningsvis att lära honom något i slutändan.

Kanske just då när han får vara helt själv utan dig kommer han att inse hur mycket du egentligen betydde för honom, att han vill ha allt tillbaka och är beredda för uppoffringar för att ha dig kvar i sitt liv.
Men detta kommer ske endast om du ger honom chansen att inse vad det innebär att leva utan dig!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.