Hur räddar man relationen i tid?!

Kärleksrelationers skräck finns i att,
oavsett om du är väldens bästa, trognaste, ärligaste och mest lojala parter…
Garanterar dig det verkligen in-gen-ting!

Alla relationer går igenom separationskriser. Dock är det inte alla som lyckas att rädda relationen och föredrar att lämna istället för att samla på sig tålamod och övervinna svårigheterna. Om man vill rädda familjen då får man agera. Såklart finns det ingen gemensam plan för alla. Alla familjer är individuella och problemen är olika. Men vissa saker känns ändå som grundläggande.

När vi träffar vår andra hälft hoppas vi alla på att finna evig lycka. Dock när motgångarna i relationen kommer börjar vi direkt tveka om vi har valt rätt livspartner i alla fall. Vi börjar leta efter en ny, men lyckan håller där till första konflikten. Psykologer insisterar att vi förtjänar den partnern som vi har. Det vi investerar i varandra, det är det vi får tillbaka. Därför ska man inte förvänta sig evig kärlek av sin partner om man själv inte engagerar sig i relationen lika mycket.

Jag tycker att mycket i relationen baseras på kvinnan, det är hennes uppgift att hålla samman familjen. Hon är mer klok. Bara tack vore hennes tålamod och uthållighet kan stormer i relationen får familjen att överleva. Så klart att mannens roll tänkte jag inte att säga upp, men det är endast kvinnan som är kapabel att göra så att familjen kan hålla ut. Dessutom, om ni har barn och konflikten känns som hetast är det endast mammas förtjänst hur barnen kommer att klara sig genom det.

Kvinnan måste göra allt för att behålla respekten till mannen. Oavsett hur outhärdligt svårt det än kan kännas och att han inte lilla minsta förtjänar det. Det finns ingen mer förlustgiven position än när hon smutskastar sin man inför barnen. Även om det finns konflikter i familjen ska man lära sig att ha kontroll och inte visa upp det inför barnen och inte kritisera varandra i deras närvaro.

Jag hoppas att mina råd efter egen erfarenhet kan hjälpa något om det finns fortfarande vilja att rädda det man har och aldrig under några omständigheter hota och skrämma sin partner om att lämna ”skeppet”. Inte heller anklaga att du har blivit älskad mindre. Visst, man har en tuff period, men ni kommer att stå ut tillsammans, vinna och överleva! Att fly är ingen lösning. I nästa relation kommer ni snubbla igen och upprepa det på samma sätt.

Förbli ens egen personlighet.

Det är väldigt viktigt att inte lösa upp sig i hans tillvaro. Det händer ofta där man ser att hon anpassar sig för mycket och lever hans liv. Ingen kommer uppskatta dina uppoffringar. Dessutom, din totala kontroll kommer att trötta ut mannen till slut. Ha egna vänner, egna intressen, prioritera inte bort dina saker för hans vinning. Tänk på hur du var innan ni träffades. Om ni har fått problem i relationen, börja inte att kasta anklagelser, fokusera först på att förbättra och utveckla er själva.

Håll ribban högt.

Förbli en kvinna. Det smickrar män när han har en vacker kvinna/fru vid sin sida. Det höjer hans självförtroende, och även ditt eget. Håll dig i form och försök att bli omtyckt inte bara av din egna man. Mannen ska känna en liten rädsla av tanken att förlora dig. Dock, söka bekräftelse i sitt utseende är inte nödvändigt, det kan leda till den motsatta effekten. Ta hand om ditt utseende, visa upp dig, men gå inte över gränsen.

Prata med mannen.

De flesta konflikterna hade aldrig behövt att uppstå om partnerna vågade prata om det som oroar dem. Umgås och prata mycket med varandra om allt som är intressant och mindre intressant. Om det är något du är missnöjd med, tala gärna om det. Gå inte runt och sura i hopp om att älsklingen ska lista ut själv vad det är. Samtal borde vara konstruktiva, utan anklagelser och krav.

Bråka på rätt sätt.

Par som har varit tillsammans länge kan varandras svaga punkter innan o utan. När ilskan tar över utnyttjar vi gärna de förbjudna områden och trycker på de ömma tårna. Bråket tar ju slut förr eller senare, men de smärtsamma orden kommer vi ihåg. Försök att lära er att lyssna på er partner och förstå det han vill förmedla er. Försök även att förstå anledningen till hans/hennes missnöje. Tillåt er inte provoceras och besvara inte aggression med aggression.

Minns det bästa.

Din partner är först och främst ditt egna val! Det är korkat att kritisera någon som man har själv valt. Försök att minnas oftare det fantastiska som en gång attraherade er. Koncentrera er på de positiva stunderna ni delar. Tillåt inte andras åsikter och inte heller er egna negativa tankar att förstöra det fina ni har!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.