Kan kvinna förändra mannen?!

Är det möjligt att förändra mannen?!

 

De flesta har hört uttrycket att bakom en framgångsrik man står en klok kvinna. Vilket med en gång får mig att undra, vad händer med de flesta kvinnor som inte lyckas förändra sina män och inte har möjlighet att leva under deras framgång?!

Är vissa kvinnor verkligen så fantastiska pedagoger och har lyckats förändra och utveckla sina män?!

Innan jag försöker besvara min egen fråga måste man reda upp vilken typ av man vi ska försöka förändra. Alla män är olika, finns envetna och svåra, vilket kanske är inte alls lika enkelt som med en lugn och snäll man som mer än gärna vill tillfredsställa sin kvinnans önskningar.

En framgångsrik man har redan som barn visat sin beslutsamhet, målmedvetenhet, har åsikter och vet vad han vill. En sådan man behöver man inte ändra på, de rätta egenskaperna finns redan i hans gener sen födseln. De egenskaperna kommer garanterat en dag leda honom till framgång.
Att försöka förändra en man som föredrar ledighet istället för arbete, hänga med kompisar, sitta i soffan och titta på sport är fullkomligt slöseri med tid.
Det är naivt att hoppas att deras kärlek kan förändra allt, rädda en narkoman eller alkoholist, en psykopat eller egoist. Kvinnor bara plågar sig själva i hopp om en omöjlig förändring en vacker dag.

Alla psykologer insisterar att det är omöjligt att förändra en personlighet, det enda man kan ändra är sin egen inställning till den. Människan kan inte ändra sig om han är sådan sen barndomen. Därför vid kvinnans val av seriösare relation med mannen hon valt måste hon ha i åtanken att behöva acceptera hans personlighet så som den redan är.
Med det vill jag inte säga att kvinnan är helt maktlös. Stöd från kvinnans och familjens sida spelar stor roll i att underlätta för honom att uppnå sina mål och höja sitt självförtroende.

För att kvinnan skulle kunna hjälpa sin man att bli mer framgångsrik borde hon agera efter de här enkla punkterna:

  1. Berömma sin man och tala om för honom att han är den bäste som finns. För att det ska gå riktigt bra för honom måste kvinnan intala honom att han har alla de egenskaperna för det som krävs. Ständigt tjafs, kritik, anklagelser, tillrättavisande och nedvärderingar från kvinnans sida sänker mannens självförtroende och minskar hans tro på en uppnådd framgång.
  2. Omringa sin man med kärlek och ömhet. Aldrig någonsin jämför honom med någon annan. Berömma och tala om att han är den enda för dig. Mannen måste ständigt känna att han är älskad av sin kvinna. Visa mycket fysisk kärlek och tilltala med varma ord.
  3. Ha pappan som förebild inför barnen, släktingar och vänner. Beröm honom ofta inför andra. Män älskar när man beundrar dem, speciellt i offentliga sammanhang.
  4. Va klok. Visa ditt intresse av mannens intresse. Lyssna på honom utan att slita blicken från honom, även om han pratar om sådana tråkigheter som aktiekurser eller fotboll.
    Pratar han otrevligheter, ömka inte och tyck inte för mycket synd om honom, det kan förvandla honom till ”gnällkärring”, män ska kunna tåla en del.
    Män tål inte tråkiga och gnälliga damer. Var inte det. Låt honom tro att du ger honom friheten att välja sitt eget beteende, glöm dock inte att ge en hint om den rätta riktningen efter din uppfattning.
  5. Låt mannen känna att det är han som bestämmer. Män tycker om att känna sig viktiga och få ha sista ordet ibland. Kvinnan behöver inte ta på sig hela ansvaret och får gärna tillåta mannen känna sin självständighet. Släpp kontrollen och tillåt mannen själv att ta hans egna och gemensamma beslut. Ha tillit i precis allt, för att för en framgångsrik man finns nog inget värre än att inte leva upp till någon annans förväntningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.