Självständig från sin man?!

Fotograf: www.olasfoto.se www.facebook.com/ola.hilmersson

I’m a WOMAN.

What’s your SUPERPOWER?!

 

Självständighet från sin man, behövs den?!

Jag är beredd för slaktning när jag väljer gå mot kvinnornas självständighet i Sverige. Men om Ni inte vill döda mig för dessa ämnen våga gärna sätta en like.

Varför är vi sååå otroligt rädda att bli ekonomiskt beroende av våra män?!

Är vi oroliga att han kommer vara en snål skitstövel som kommer att kränka, trycka ner, i slutändan lämna oss med 2 små barn och vi kommer inte att överleva?!

I trygga Sverige överlever man oavsett. Men om man ställer sig frågan: finns det självständighet överhuvudtaget?!

Ja, det finns självständighet om du har fått ett arv som räcker livet ut eller investerat din förmögenhet i aktier och lever på avkastning. I andra fall, jag är ledsen att uppdatera er, finns ingen självständighet.

Beroende av din chef, som är inte din man och som faktiskt skiter fullständigt i hur det är med dig, vad du önskar och hur du mår. De bryr sig om du jobbar tillräckligt för de pengarna du får, vad du får och om det finns möjligheter att minska ner dina kostnader för bolaget. Blir du gravid, då är det en tragedi! Om du börjar ställa krav, då är det en möjlighet för honom att bli av med dig. Och från chefen får man verkligen inga överraskningar eller förlåtelser. I vissa fall kommer han vara den första som dumpar dig och kommer knappt minnas vad du hette. Chefen är en främmande!

Beroende av dina kunder, om du är en business-lady. Om kunderna finns eller inte påverkar det hela din och bolagets överlevnad. Inför sina kunder får man trippa på tå, vara inställsam, anpassningsbar och maximalt uppoffrande. För de är du verkligen ingen av betydelse! Det enda de vill är att få det de betalar för och helst till minimalt pris. Det funkar aldrig att driva företaget genom att kunderna ska tycka synd, be eller ursäkta dig för något. Dessutom plussa på 100 poäng för förstörda nerver och en del sömnlösa nätter.

Beroende av dina medarbetare som jobbar för dig och som inte heller bryr sig om dina intressen. De har sina problem och bekymmer och därför är det du själv som får stå till svars inför sina kunder.

Och nu kommer en kuggfråga: vem av de tre ovannämnda har du mest makt att påverka?! Kanske lära känna en person under ett eller två år innan ni börjar sammarbeta i olika situationer. Vem av de tre kommer att ÄLSKA dig?! Vem kommer uppriktigt bry sig om era barn?! Och vem kommer ta hänsyn till vad DU verkligen vill?! Vem vill du själv helst investera din tid och krafter i?!

Därför om ni planerar att bli mamma, om ni funderar över självständigheten och är inte tillsammans med en ointelligent, hjärndöd dåre under principen ”om det inte funkar, kan jag alltid skilja mig”, fundera gärna vem ni vill helst vara beroende av. Det får bara inte finnas ”om det inte funkar…” Man ska välja och vara med en man som man inte behöver vara rädd att vara ekonomiskt beroende av!

Och för oförutsedda händelser finns det försäkringar, investeringar i fonder och fastigheter.

Mitt råd är att välja en sysselsättning som tillför glädje, välja en värdig man som uppskattar dig i alla lägen, bygga upp era relationer utan ekonomiska hävdelsebehov, hot och självständighetsprinciper.

Fotograf:
www.olasfoto.se
www.facebook.com/ola.hilmersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.