Snövit – en kvinna som förebild!

Jag och min dotter tittade på Snövit häromdagen och vi har analyserat sönder henne, vilket jag bara måste dela med mig.

Sövit är min kvinnliga förebild, hon är även sambo med 7 män samtidigt. Hon är helt underbar, men samtidigt väldigt underlig. Varför underlig?! Om man går runt och pratar överallt med fåglar och djur, dessutom viftar med sina armar som om man är skådespelerska i någon barnteater, då kan människor uppfatta en som lite vrickad.
Det är trots allt på film och allt behöver vi inte ta efter.
MEN! Här kommer andra egenskaper som gör henne till en fantastisk kvinnlig förebild:

1. Hon fann en positiv inställning i en väldig otrevlig position som städerska i sitt eget hem.

2. Hon är full av kvinnlig energi för att hon sjunger, fixar till sig och drömmer. När det i hennes trädgård dök upp en främmande man, förvisso prins, som hon har väntat och ropat på, drog hon ändå fortare än kvickt och satt och lyssnade på hans serenader från ofarlig distans på balkongen.
Med andra ord, inte som dagens kvinnor, glömmer all sin värdighet och kastar sig över män som inte behöver lyfta ett finger för att erövra dem. Snövit gav inga som helst avanser till Prinsen, även om det var i hennes intressen!

3. Och om vi uppmärksammar hur mycket glädje och lycka hon förde in i dvärgarnas hem! Innan henne levde de ett grått och tråkigt liv men med hennes närvaro blev det rent, glatt, maten på bordet, sånger och dans! De fann meningen med livet! Snövit gjorde varenda en lycklig och livet med henne blev färgglatt och intressant! Har Ni tänkt på att det är just därför män gifter sig! Just detta drömmer de om!

4. Och till vilka gentlemän all hennes kärleken förvandlade dvärgarna till?! De gav bort henne sitt rum och sängarna och övertalade henne att de kommer ha det bäst utanför, trots att det inte var sant. ”
Det är precis så män fyller på sin manliga energi när de får möjligheten att göra något för kvinnan!
5. Sist men inte minst. När hon blev av med sitt hem, gick hon inte och letade efter sin prins. Det är Prinsen som fick snurra runt och leta(!) för att sedan erövra henne och till och med rädda hennes liv.

Fantastisk barnfilm som är positiv och visar väldigt tydligt hur en kvinna borde vara. Alla flickor drömmer om en saga, men beter sig tyvärr emot alla sina drömmar och naturliga lagar i verkliga livet.
Och pojkar… Varför har vi slutat uppfostra dem med prinsar och riddare som förebilder?! Varför är det bara pirater, piratleksaker och piratkalas?!
Kan Ni tänka er sagan Snövit under modern tid?! Snövit är jämställd, lever med 7 dvärgar, men drömmer om en pirat som vandrar i skogen och hon kastar sig över så fort hon få syn på honom…
I min fantasi förvandlas den plötsligt till en bara väldigt vidrig och ovärdig porrfilm… 😉

  VS  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.